Camping in Midden-Frankrijk

Naar de camping in Midden-Frankrijk? Op onze kleinschalige familiecamping verblijf je met de eigen camper, caravan met voortent, een tentje of in een van onze safaritenten. Kom even helemaal tot rust, als je geniet van de prachtige natuur en de unieke omgeving waarin we ons bevinden.

We heten je graag welkom in onze familie, waarmee we ervoor zorgen dat iedereen de ruimte heeft om te doen wat hij wil. Dus ga je voor een lekker actieve vakantie in de omgeving? Wil je gewoon even nergens aan hoeven denken? Of geniet je van het uitzicht op de Creuse? Jij bepaalt hoe je vakantie komt vieren, bij ons op de camping in Midden-Frankrijk.

Z0omerboom, je voelt de zon

Ontdek de unieke omgeving

We hebben onze locatie natuurlijk niet zomaar gekozen. Op slechts 850 kilometer van Nederland vind je het Parc Naturel Regional de Millevaches en Limousin. Het is een heerlijke omgeving om in te wandelen, fietsen en varen. En kom je voor de typische Franse dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan? Ze zijn prachtig om te zien, omdat we in een regio zitten waar het toerisme nog niet zo groot is.

Balletje gooienGeniet van de ongerepte natuur en ervaar wat de frisse lucht met je doet. Wij laten je het Frankrijk zien zoals je dat kent uit de verhalen, terwijl je toch maar 5 tot 10 autominuten zit van de stad Aubusson en Felletin. Je kunt er winkelen en de mooie kerken bezoeken en de markten op vrijdag en zaterdag zijn uitgebreid en erg gezellig.

Welkom in onze familie

We heten je graag van harte welkom in onze familie. Wij zijn Berber en Marcel en we leven onze droom met onze kleinschalige camping in Midden-Frankrijk. Die droom willen we met onze kinderen, de honden en de konijnen graag met je delen.

Dus wil je even ontsnappen aan de hectiek van de dag? En zoek je naar rust, frisse lucht en de ruimte om gewoon eens ongestoord uit te kijken over een prachtig meer of de bijzondere Creuse? Wij verwelkomen je graag met lekker eten, geven je de tips om lekker actief op pad te gaan of juist om je volledig te ontspannen.

Ook minder validen kunnen bij ons terecht. informeer naar de mogelijkheden.

Camping in Midden-Frankrijk: kom heerlijk tot rust

Zoek je een camping in Midden-Frankrijk waar je helemaal ontspannen tot rust kunt komen? En waar je verblijft op een kleinschalige locatie in een stukje ongerepte natuur? Dat is precies wat Camping des Combes je te bieden heeft. En natuurlijk staan de eigenaren voor je klaar met een hartelijk ontvangst, zodat jij je vanaf het eerste moment meer dan thuis zal voelen.

Vissen in de Creuse

Ben je een visliefhebber? De Creuse een paradijs met de vele type wateren waarin gevist kan worden. Creuse, het departement 23 is gelegen in de Nouvelle Aquitaine. De omgeving wordt doorkruist door talrijke beken en beekjes en staat bekend om de goede kwaliteit van het water. Op het Plateau de Millevaches is vissen op beekforel een door vele vissers geliefde bezigheid. Ook zijn er vissoorten als baars, vlagzalm en kopvoorn te vinden in de wat trager stromende rivieren.

Last but not least: de meren in de omgeving. Van grote tot kleine stuwmeren (de barrages) en de vele binnenmeren (de etangs). In deze meren is een grote variatie aan vissen te vinden. Denk hierbij aan:

  • Zeelt
  • Karper (spiegelkarper)
  • Baars
  • Snoek
  • Blank- en rietvoorn
  • In de diepere stuwmeren ook snoekbaars

Zo zag het er vroeger uit...

Onze camping ligt aan het stuwmeer waar de rivier de Creuse in uitmondt. Het diepste punt in het meer ligt op ongeveer 21 meter. Met een vergunning, die je bij ons tegen kostprijs kunt krijgen, kun je zo je hengel vanaf de oever uitgooien en genieten van deze heerlijke omgeving om te vissen.

Meteen boeken of nog vragen over onze camping in Midden-Frankrijk? Bel ons op telefoonnummers:

Ook kunt u ons een mail sturen naar info@campingdescombes.com meteen online boeken via https://www.campingdescombes.com/boeken/. We horen graag van je!