Gastvrije, kleine camping in Frankrijk midden in een prachtig natuurgebied

Houd je op een buitenlandse campingvakantie van kleinschaligheid, rust, natuur en wil je niet al te lang in de auto zitten? Op amper een dag rijden (850 km) van hartje Nederland bevindt zich camping Des Combes, met Nederlandse eigenaar. Berber en Marcel hebben in de Limousin een kleine camping in Frankrijk, idyllisch gelegen in een beschermd natuurgebied en aan het stuwmeer van de rivier Creuse. Zij stellen alles in het werk om je de ultieme vakantie te bezorgen, waarbij alles mag maar niets hoeft. Op onze kindvriendelijke camping kom je met je gezin, geliefde, vriend of vriendin helemaal tot rust.

Regenboog in de achtertuin

Camping met Nederlandse eigenaar in het groene hart van Frankrijk

Op de kleine camping in Frankrijk van Berber, Marcel en hun kinderen staat gastvrijheid met een hoofdletter geschreven. Bezoekers genieten van de frisse lucht in het departement Creuse, gelegen in het groene hart van Frankrijk waar nog geen sprake is van massatoerisme. Bij de receptie kunt je elke ochtend verse broodjes bestellen. Tijdens je verblijf kun je heerlijk ontspannen met een boek of actief op pad gaan. Direct vanaf onze camping Des Combes zijn er uitgebreide mogelijkheden voor kanoën, wandelen of fietsen in het Parc naturel régional de Millevaches en Limousin.     

Kleine camping in Frankrijk voor tenten, caravans, campers en safaritenten

De meeste van de 25 kampeerplaatsen op onze kleine camping in Frankrijk kijken uit op het meer, waarin bovendien prima kan worden gevist. Ons sanitair is schoon en bevindt zich dicht bij de ruime kampeerplaatsen. Afhankelijk van jouw wensen, zijn er verschillende mogelijkheden. Van een eigen tentje of caravan tot mooie camperplaatsen of compleet ingerichte safaritenten, waar je zo in kunt trekken. 

  • Plekken voor tent of caravan van ongeveer 120 m2 oppervlakte, met stroom- en watertappunt nabij.
  • Camperplaatsen met stroom en water
  • Luxe safaritenten voor 4 à 5 personen, voorzien van een keuken, koelkast, kachel, bedden, beddengoed, linnen en terrasmeubilair.      

Nog niet gemaaid...

Heerlijke spiezen, garnalen en meer...

Er valt van alles te beleven op camping Des Combes

Des Combes is een kleine camping in Frankrijk, maar de gastvrijheid is grenzeloos en er valt van alles te beleven. Wij verzorgen tweemaal per week lekker eten, zoals een pizza-avond of of een barbecue of een avond met streekproducten.

Er is wifi tot je beschikking en het is toegestaan om je hond mee te nemen, die in het voor- en naseizoen los mag lopen op het onderste terrein en in ons bos. Desgewenst passen wij op je hond, als je zonder je huisdier op stap wilt. Bijvoorbeeld naar de pittoreske stadjes Aubusson en Felletin, op nog geen tien minuten met de auto. Lees meer over deze stadjes op https://www.tourisme-creuse.com/aubusson-felletin/ Of naar het Lac de Vassivière, waarover meer informatie te vinden is via: http://www.lelacdevassiviere.com/

Genoeg plezier te beleven voor de kinderen

Onze kleine camping in Frankrijk vergeet de kinderen niet. Er is een zwembadje, jeu-de-boules baan, trampoline en de kinderen kunnen lekker ravotten in het bos en spelen aan het water. Er worden knutseluurtjes en spelletjesmiddag georganiseerd en ze kunnen de konijnen knuffelen en voeren. Camping Des Combes is ook geschikt voor mindervaliden. Informeer naar de mogelijkheden. Bienvenue chez nous.

Lekker glijden, schommelen en meer

De Creuse: Ideaal voor visliefhebbers!

Hou je van vissen? Dan is Camping des Combes zeker wat voor jou! De camping is gelegen aan een stuwmeer waar de Creuse in uitmondt. De Creuse beschikt over vele soorten wateren waar je veel visplezier kunt beleven!

Het gebied bevat een groot aantal beken en beekjes met een goede waterkwaliteit. Neem bijvoorbeeld Plateau de Millevaches, waar kraakheldere beken hun oorsprong hebben en waar onder andere beekforel te vangen is. Waar deze beken overgaan in langzaam stromende rivieren vind je vissoorten als baars, vlagzalm en kopvoorn.

Als klap op de vuurpijl zijn er grote en kleine stuwmeren (barrages) en binnenmeren (etangs) in de Creuse. In deze meren komen een aantal vissen in grote hoeveelheden voor:

  • Zeelt
  • Karper (Spiegelkarper)
  • Baars
  • Snoek
  • Blankvoorn
  • Rietvoorn
  • Snoekbaars (in diepere stuwmeren)
 

Camping des Combes is gelegen aan een van deze stuwmeren en je kunt dan ook zonder problemen je hengel uitgooien langs de oevers. Let wel op: om te vissen is een vergunning nodig, deze kun je bij ons aanvragen en bieden we aan tegen kostprijs.